Dobro došli na našu novu WEB stranicu!

Naš novi Webshop je otvoren!
Posjeti Webshop

Četvrta pobjeda u ligi

U petom kolu Druge lige Jug, Diadora je na domaćem terenu ugostila vrlo dobru ekipu KK Mislav te upisala pobjedu rezultatom 65:55.

Bila je to vrlo teška i zahtjevna utakmica od samog početka, iako smo možda očekivali nešto lakšu utakmicu. Nije ovo prvi put ove sezone da smo vidjeli lošije i opuštenije otvaranje utakmice u odnosu na prošlu sezonu kada su ekipe u većini slučajeva padale na samom početku. Nismo imali dubinu u napadu, živjeli smo od vanjskog šuta koji nas nije toliko služio i nakon prvih 10 minuta gosti su bili u vodstvu 10:16. U drugoj četvrtini, podigla se razina obrane što je dovelo do nekoliko laganih poena kao i do atraktivnog zakucavanja Vite Barbaroše za vodstvo Diadore 28:22. Na kraju prvog poluvremena rezultat je ugodnih 33:24 za Diadoru.

Drugo poluvrijeme otvaramo slično kao i prvo, vanjski šut nas nije služio i gosti se približavaju na svega -3. Uslijedila je dobra obrambena dionica Diadore i s nekoliko laganih poena odlazimo na najveću prednost 45:34. Pad koncentracije na kraju četvrtine i gosti su uspjeli smanjiti na 45:39. Katastrofalan ulazak u posljednji period, donio je potpuni preokret, gosti su napravili seriju od čak 11:0 i nakon svega 2 minute igre, trener Pešut je pozvao minutu odmora. Nakon timeouta napokon tražimo dubinu, podignula se agresivnost u obrani i radimo seriju 9:1. Gosti odgovaraju zonom i to je bio njihov kraj. S dvije trice Vidaića i Segarića razbija se zona i koš faulom Marčeva odlazimo na nedostižnih +10. Na kraju pobjeda Diadore 65:55.U redovima Diadore najviše su se istaknuli Marčev sa 17 poena i 16 skokova, Vidaić s 12 poena i 4 skoka te Barbaroša s 10 poena i 5 skokova. Također, dobar doprinos su dali Bašić i Segarić sa po 7 asistencija te 8 odnosno 6 poena.FOTO: Toni Opačić

STATISTIKA UTAKMICE


#Entuzijasti